jack ma, jack ma quotes
Kata Inspirasi

Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia Bahagian 1

on
22/10/2015

Kata-kata manusia itu dapat mengubah hati dan pemikiran manusia. Manusia yang mendengar itu pasti akan tertarik dan terdorong untuk berubah apabila kena dengan caranya.

Dengan niat yang baik kami cuba bawakan segmen khas  ” Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia” khas buat pembaca blog azmirshah.com. Semoga kata-kata yang baik dan bermakna ini mampu memberi inspirasi kepada individu yang lain. Lebih-lebih lagi kata-kata seperti ini juga bukanlah kata-kata biasa, sebaliknya ia kata yang mampu memberi maksud yang mendalam kepada sesiapa yang membacanya.

Jika anda antara individu yang sedang berjinak-jinak didalam dunia keusahawanan, mungkin kata-kata bijak ini mampu memberi semangat dan motivasi kepada anda untuk terus melangkah jauh didalam dunia perniagaan.

Semoga entri ini akan memberi manfaat kepada anda semua.

1. Bill Gates bill gates, bill gates quotes, lazy person

” Saya memilih orang malas untuk melakukan tugas yang sukar kerana orang malas pasti mencari jalan yang paling mudah untuk melakukannya. “

William Henry Gates III atau  dikenali sebagai Bill Gates ialah individu yang bertanggungjawab untuk mengasaskan Microsoft Corporation bersama Paul Allen. Beliau juga adalah pengerusi, bekas Ketua Perisian Arkitek dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif untuk Microsoft Corporation , syarikat perisian terbesar di dunia.

 

2. Jack Ma

jack ma quotes, jack ma, jack ma dream

” Kita tidak pernah kekurangan wang, kita kekurangan orang yang berimpian. Orang yang sanggup mati demi impian mereka. “

Jack Ma adalah individu yang bertanggungjawab mengasaskan Ali Baba Group . Beliau adalah Pengerusi Eksekutif Alibaba Group, yang merupakan keluarga perniagaan berasaskan Internet yang sangat berjaya. Beliau adalah pengusaha dari China pertama yang muncul di muka depan Forbes.

 

3. Jeff Bezos

jeff bezos, jeff bezos quotes, jeff bezos amazon

“Soalan yang biasa ditanya didalam perniagaan adalah “kenapa”? Itu adalah soalan yang bagus, tetapi soalan yang sepatutnya ditanya adalah “kenapa tidak?” “

Jeffrey Preston “Jeff” Bezos adalah orang yang bertanggungjawab untuk mengasaskan Amazon. Beliau merupakan entrepreneur dunia teknologi yang memainkan peranan yang sangat besar didalam pertumbuhan e-dagang dunia di mana menjadi orang yang bertanggungjawab sebagai pengasas dan CEO kepada syarikat perdagangan atas talian, Amazon.com.

 

4. Warren Buffet

warren buffett

Ia mengambil masa 20 tahun untuk membina reputasi dan lima minit untuk merosakkannya. Jika anda berfikir tentang itu, anda akan melakukan sesuatu yang berbeza .

Warren Edward Buffett ialah seorang pelabur, ahli perniagaan dan dermawan berbangsa Amerika Syarikat. Beliau merupakan salah seorang pelabur paling berjaya di dunia serta pemegang saham terbesar dan CEO syarikat Berkshire Hathaway.

5. Jan Koum

jan koum, jan koum quotes

kami hanya mahu melakukan satu perkara dan lakukannya dengan baik.

Jan Koum adalah CEO dan pengasas WhatsApp bersama Brian Acton. WhatsApp merupakan sebuah aplikasi pesanan ringkas internet yang dimiliki oleh Facebook Inc. pada Februari 2014 dengan nilai $19 billion. Koum dibesarkan di sebuah desa di luar Kiev, Ukraine. Ia pindah ke California bersama ibu dan neneknya tahun 1992. Pada ketika ini Koum memegang 45% saham WhatsApp dengan nilai hampir US$7 billion.

Itu antara kata inspirasi yang telah diberikan oleh lima orang tokoh terkemuka dunia. Jika anda berminat untuk mendapatkan kata inspirasi daripada pelbagai tokoh, anda boleh mengikuti akaun instagram azmirshah.com kerana kami sentiasa memuat naik kata inspirasi  tokoh seluruh dunia.

Instagram : @azmirshahdotcom

Nota: Segmen ” Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia” ini akan dimuat naik di blog azmirshah.com setiap hari khamis jam 9 malam. Jangan lupa untuk mengikutinya. =)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Cari Sesuatu?