mark zuckerberg
Kata Inspirasi

Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia Bahagian 2

on
29/10/2015

Kata-kata inspirasi yang baik mampu menjadikan anda seorang yang bermotivasi untuk menempuhi kehidupan di dunia yang semakin mencabar. Ini kerana ia bukan ungkapan biasa, sebaliknya ia ungkapan yang mempunyai pelbagai makna yang tersirat yang mendorong orang yang ingin berjaya untuk berjaya.

Jika sebelum ini kami di azmirshah.com membawakan ” Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia Bahagian 1 ” untuk sama-sama memberi dorongan kepada diri anda untuk berjaya, kini kami kembali lagi bersama anda untuk membawakan 5 lagi tokoh terkenal didalam segmen ” Kata Inspirasi ” supaya ianya dapat dijadikan rujukan untuk diri anda.

 

1. Sir Richard Bransonrichard branson

Jika seseorang menawarkan kepada anda satu peluang yang luar biasa tetapi anda tidak pasti sama ada anda boleh atau tidak untuk melakukannya, Katakan ya, belajar bagaimana untuk melakukannya kemudian.

Sir Richard Branson Charles Nicholas  adalah seorang ahli perniagaan dan pelabur  yang bertanggungjawab untuk mengasaskan Virgin Group yang terdiri daripada hampir 400 buah syarikat. Beliau sangat terkenal dengan keupayaan beliau untuk menjalankan perniagaan walaupun beberapa kali kegagalan.

 

2. Mark Zuckerbergmark zukerberg

Risiko yang paling besar adalah tidak mengambil sebarang risiko. Dalam dunia yang berubah dengan cepat, satu-satunya strategi yang dijamin gagal adalah tidak mengambil risiko.

Mark Elliot Zuckerberg ialah seorang pengaturcaraan dan Entrepreneur yang berasal daripada Amerika. Beliau adalah salah seorang daripada 5 orang pengasas laman sosial Facebook. Zuckerberg adalah Pengerusi dan Ketua Eksekutif Facebook. Difahamkan nilai kekayaan peribadi beliau pada Julai 2015 adalah 38 billion. Zukerberg menerima gaji sebanyak 1 dollar sebagai CEO Facebook.

 

3. Drew Houstondrew houston,

Jangan bimbang tentang kegagalan, anda hanya perlu betul sekali.

Andrew W. “Drew” Houston merupakan seorang usahawan Internet Amerika yang terkenal kerana menjadi pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Dropbox, sandaran dan penyimpanan perkhidmatan dalam talian. Menurut majalah Forbes, nilai bersih harta kekayaan beliau adalah berjumlah $ 1.3 bilion.

 

4. Miles Davismiles davis

Jangan takut kepada kesilapan, mereka bukan siapa-siapa

Batu Dewey Davis III adalah seorang  pemuzik jazz, trompet, bandleader, dan komposer. Beliau dianggap sebagai salah satu daripada pemuzik yang paling berpengaruh dan inovatif di abad yang ke-20 ini. Miles Davis adalah mereka yang bertanggungjawab didalam mengangkat muzik jazz, termasuk bebop, cool jazz, hard bop, modal jazz, and jazz fusion.

 

5. Leo Tolstoyleo tolstoy

Semua orang berfikir untuk mengubah dunia, tetapi tidak ada seorang pun yang berfikir untuk mengubah dirinya sendiri.

Lev Nikolayevich Tolstoy atau lebih dikenali sebagai Leo Tolstoy, adalah seorang novelis yang berasal daripada Rusia. Beliau dianggap sebagai salah satu tokoh yang disegani didalam dunia kesasteraaan dunia.Karya-karya beliau yang terkenal adalah Perang dan Keamanan (1869) dan Anna Karenina (1877).

– – –

Itu antara kata inspirasi yang telah diberikan oleh lima orang tokoh terkemuka dunia. Jika anda berminat untuk mendapatkan kata inspirasi daripada pelbagai tokoh, anda boleh mengikuti akaun instagram azmirshah.com kerana kami sentiasa memuat naik kata inspirasi tokoh seluruh dunia.

Instagram : @azmirshahdotcom

Nota: Segmen ” Koleksi Kata Inspirasi Daripada Tokoh Dunia” ini akan dimuat naik di blog azmirshah.com setiap hari khamis jam 9 malam. Jangan lupa untuk mengikutinya. =)

TAGS
RELATED POSTS
5 Comments
 1. Reply

  Imran

  14/01/2018

  Rasa semangatku makin berkobar-kobar

 2. Reply

  SuperNifz

  05/11/2015

  Memang hebat sungguh kata-kata insan yang hebat nih kan.. memang terkesan sungguh

  • Reply

   Azmir Shah

   06/11/2015

   Yap, orang yang hebat suka mengeluarkan kata-kata yang hebat juga. =)

 3. Reply

  suri

  03/11/2015

  sungguh terkesan dengan kata-kata orang yang berjaya dalam hidup ini

  • Reply

   Azmir Shah

   04/11/2015

   Betul tu Suri. Harap kita dapat mencontohi kejayaan mereka.

LEAVE A COMMENT

Cari Sesuatu?