Kata-kata inspirasi yang baik mampu menjadikan anda seorang yang bermotivasi untuk menempuhi kehidupan di dunia yang semakin mencabar. Ini kerana ia bukan ungkapan biasa, sebaliknya ia ungkapan yang mempunyai pelbagai makna yang tersirat yang mendorong orang yang ingin berjaya untuk berjaya.

Kata inspirasi bahagian 2

Menerusi segmen himpunan kata Inspirasi ini, kami bawakan kepada anda 5 lagi kata pujangga daripada tokoh yang membicarakan tentang peluang, gaya hidup dan risiko.

1. Sir Richard Branson

Kata Inspirasi daripada Sir Richard Branson

Jika seseorang menawarkan kepada anda satu peluang yang luar biasa tetapi anda tidak pasti sama ada anda boleh atau tidak untuk melakukannya, Katakan ya dan belajar bagaimana untuk melakukannya kemudian. Sir Richard Branson

Sir Richard Branson Charles Nicholas  adalah seorang ahli perniagaan dan pelabur  yang bertanggungjawab untuk mengasaskan Virgin Group yang terdiri daripada hampir 400 buah syarikat. Beliau sangat terkenal dengan keupayaan beliau untuk menjalankan perniagaan walaupun beberapa kali kegagalan.

2. Mark Zuckerberg

Kata inspirasi daripada Mark Zuckerberg

Risiko yang paling besar adalah tidak mengambil sebarang risiko. Dalam dunia yang berubah dengan cepat, satu-satunya strategi yang dijamin gagal adalah tidak mengambil risiko. Mark Zuckerberg

Mark Elliot Zuckerberg ialah seorang pengaturcaraan dan Entrepreneur yang berasal daripada Amerika. Beliau adalah salah seorang daripada 5 orang pengasas laman sosial Facebook. Zuckerberg adalah Pengerusi dan Ketua Eksekutif Facebook. Difahamkan nilai kekayaan peribadi beliau pada Julai 2015 adalah 38 billion. Zukerberg menerima gaji sebanyak 1 dollar sebagai CEO Facebook.

3. Drew Houston

Kata inspirasi daripada Drew Houston

Jangan bimbang tentang kegagalan, anda hanya perlu betul sekali. Drew Houston

Andrew W. “Drew” Houston merupakan seorang usahawan Internet Amerika yang terkenal kerana menjadi pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Dropbox, sandaran dan penyimpanan perkhidmatan dalam talian. Menurut majalah Forbes, nilai bersih harta kekayaan beliau adalah berjumlah $ 1.3 bilion.

4. Miles Davis

Kata inspirasi daripada Miles Davis

Jangan takut kepada kesilapan, mereka bukan sesiapa. Miles Davis

Batu Dewey Davis III adalah seorang  pemuzik jazz, trompet, bandleader, dan komposer. Beliau dianggap sebagai salah satu daripada pemuzik yang paling berpengaruh dan inovatif di abad yang ke-20 ini. Miles Davis adalah mereka yang bertanggungjawab didalam mengangkat muzik jazz, termasuk bebop, cool jazz, hard bop, modal jazz, and jazz fusion.

5. Leo Tolstoy

Kata inspirasi daripada Leo Tolstoy

Semua orang berfikir untuk mengubah dunia, tetapi tidak ada seorang pun yang berfikir untuk mengubah dirinya sendiri. Leo Tolstoy

Lev Nikolayevich Tolstoy atau lebih dikenali sebagai Leo Tolstoy, adalah seorang novelis yang berasal daripada Rusia. Beliau dianggap sebagai salah satu tokoh yang disegani didalam dunia kesasteraaan dunia.Karya-karya beliau yang terkenal adalah Perang dan Keamanan (1869) dan Anna Karenina (1877).

– – –

Itu antara kata inspirasi yang telah diberikan oleh lima orang tokoh terkemuka dunia. Jika anda berminat untuk mendapatkan kata pujangga daripada pelbagai tokoh, anda boleh mengikuti akaun instagram kami.

Share.

Seorang programmer yang mempunyai pengalaman yang tidak seberapa. Memiliki kelulusan daripada universiti terkemuka di Malaysia dan secara jujurnya beliau meminati Elon Mask lebih daripada Bill Gate.Seorang yang bercita-cita tinggi, kini bekerja sebagai Front-End developer di salah sebuah syarikat di Shah Alam.

5 Comments

Leave A Reply

Exit mobile version